1 grote ui
1 oranje pompoen van ± 1 kg
2 teentjes knoflook
1 verse rode peper
3 cm gember
2 eetl kokosvet
1 theelepel anijszaad
4 cm kombu
2 gedroogde shïtake
400 ml kokosmelk
peper en zout
- Schil en snipper de ui.
- Was de pompoen en verwijder de zaden.
- Hak in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm.
- Maak de knoflook schoon.
- Was de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd grof.
- Snijd de gember in plakjes.
- Smelt het kokosvet en fruit hierin de ui lichtbruin.
- Bak de pompoen mee.
- Voeg knoflook, peper, gember en anijszaad toe en bak mee.
- Voeg zoveel water toe tot alles onder staat.
- Voeg kombu en shitake toe.
- Kook alles gaar.
- Verwijder de kombu en pureer alles glad.
- Voeg kokosmelk toe en bepaal zelf de dikte van de soep door er eventueel water aan toe te voegen.
- Breng op smaak met peper en zout en dien heet op.