500 g wortelen
3 uien
3 cm gemberwortel
4 eetl sesamolie of ghee
zout
groentenbouillon
2 eetl goede currypasta (ik had deze)
sap van 1 citroen*
400 ml kokosmelk
peper
1/3 bosje platte peterselie

  • was de wortel en schil de ui en snijd beide in grove stukken
  • rasp de gember fijn
  • verhit de soeppan en doe wanneer deze heet is de olie erin
  • voeg de ui toe met 2 theel zout en fruit dit goudbruin
  • voeg de wortel toe en bak kort mee
  • voeg de gember toe en zoveel bouillon totdat de groenten net onder staan
  • kook alles gaar met de deksel op de pan in 15-20 min.
  • wanneer de groenten goed gaar zijn, kun je deze glad pureren
  • breng de soep op smaak met currypasta, citroensap, kokosmelk en peper
  • bepaal zelf de dikte door en meer of minder bouillon aan toe te voegen
  • hak de peterselie fijn en voeg toe
  • warm opdienen

 

* tip
heb je citroensap nodig gebruik dan ook de schil
het je citroenrasp nodig gebruik dan ook het sap

zowel schil als sap zijn erg gezond er lekker
het zou zonde zijn om één van de twee niet te gebruiken
daarom rasp ik altijd eerst de schil van een biologische (!) citroen
ook al gebruik ik dat niet meteen
en pers daarna de citroen uit
de citroenrasp bewaar ik in een klein potje in de koelkast
al dan niet met citroensap erbij voor de houdbaarheid
dit kun je 2-3 dagen goed houden, daarna gaat de smaak er een beetje af
en ook anders om, als ik wel rasp nodig heb geen/minder sap
was de citroen goed en droog af, dan gaat de rasp niet zo plakken

gka_pan.png