450 g speltbloem
15 g verse gist of 1 eetl gedroogde gist
1,25 dl olijfolie + extra om te besprenkelen
3 dl warm water
grof zeezout
rozemarijn
- Meng de bloem met de gist en de olie.
- Voeg er beetje bij beetje het warme water aan toe tot een soepel deeg.
- Vet een bakplaat in met wat olie en spreid het deeg erop uit met je vingertoppen.
- Het mag best een beetje slordig zijn.
- Kwast de bovenkant in met olie, leg er een warme natte theedoek overheen en laat dit 30-60 min rijzen op een warme plaats.
- Het volume moet verdubbeld zijn.
- Verwarm de oven intussen voor op 200º C.
- Bestrooi het gerezen brood met grof zeezout en verdeel er de rozemarijn over.
- Bak het brood eerst 5 min bovenin de oven, haal het eruit, kwast goed in met olie.
- Bak het dan 10 min middenin de oven.
- Kwast het weer goed in en bak het brood dan nog 5 min onderin de oven.
- Laat dit afkoelen op een rooster onder een droge doek.