120 gr zwarte bonen (of 300 gr gare bonen)
2 cm kombu
3 vleestomaten (of 5-6 trostomaten)
1 prei
1 stengel bleekselderij
1 theel komijnpoeder
1 theel paprikapoeder
4 eetl roomboter of olijfolie
200 gr feta
bosje korianderblad
peper en zout
6-8 tortillas
- week de bonen 8-12 uur in ruim water
- kook de bonen in ruim water gaar met de kombu in 1-2 uur
- laat ze 30-40 minuten nawellen
- halveer de tomaat dwars en rasp het vruchtvlees eruit, het vel blijft over
- halveer de prei, was het zand eruit en snijd er halve ringen van
- was de bleekselderij en snijd in blokjes
- verhit in een braadpan met een dikke bodem 2 eetl roomboter
- voeg zoveel van de gare bonen toe dat de bodem net bedekt is
- bak even mee en stamp fijn met een aardappelstamper
- herhaal tot alle bonen gestampt zijn, er mogen wel wat grove stukjes bij zitten
- voeg vervolgens prei toe, bak even mee.
- voeg vervolgens bleekselderij toe, bak even mee
- voeg tomaat toe, bak even mee
- voeg de specerijen toe en bak even mee
- verhit het geheel goed door
- voeg gebrokkelde feta en gehakte koriander toe
- breng op smaak met peper en zout
- beleg een tortilla ermee, vouw dubbel en bak bruin in een hete pan
- dit kan met en zonder vet, wat je lekker vindt
- in parten snijden
- warm serveren met bijvoorbeeld guacamole, amandelsaus of peterseliesaus