200 gr bruine basmatirijst
1/2 theel venkelzaad
2 kardemompeulen
1 eetl mosterdzaad
2 eetl sesamzaad
1 theel fenegriekzaadpoeder
1 eetl komijnpoeder
1 eetl korianderpoeder
1/2 eetl gemberwortelrasp
1/2 eetl zout
1 theel geelwortelpoeder
1 rode peper
citroensap naar smaak
200 gr bladgroenten van het seizoen
Wil je de smaak van de specerijen wat steviger, verdubbel dan de hoeveelheden en proef.
- Was de rijst en zet onder water.
- Rooster in een droge pan de venkel, kardemompeulen, mosterdzaad en sesamzaad.
- Voeg de rijst met het water toe, zoveel dat er 2 cm water boven de rijst staat.
- Kook gaar in 40 min.
- Hak de rode pepers fijn.
- Giet de rijst zonodig af.
- Voeg toe: fenegriek, komijn, koriander,gember, zout, geelwortel, rode peper en meng goed.
- Laat de rijst 20 min. nawellen.
- Breng op smaak met citroensap en serveer met rauwe, fijngesneden bladgroenten van het seizoen.