1 ui
olijfolie of sesamolie zoveel dat de bodem van de pan dun bedekt is
1 pompoen (zo groot als een voetbal)
2 eetl kerrie
1 theel tijm
1 theel zout
tamari
appeldiksap

Schil en snijd de ui.
Verhit de olie en fruit hierin zachtjes de ui.
Schrob de pompoen met een groentenborstel schoon, de schil wordt gebruikt.
Snijd/hak de pompoen in vieren en verwijder de zaden met een lepel, snijd de pompoen in grove stukken en bak deze met de ui mee.
Voeg kerrie, tijm en zout toe en laat deze ook even meebakken.
Voeg zoveel water toe totdat de pompoenstukken nèt onder staan.
Kook dit met de deksel op de pan gaar in 10-15 min.
Voeg naar smaak tamari en diksap toe, pureer met een staaf mixer de soep en bepaal zelf de dikte door meer of minder water toe te voegen.

Variatie: kook een wortel, rode linzen of wat abrikozen mee. De soep wordt wat zoeter en voller van smaak.

gka_carrot.png