Doperwtensoep
1 ui
1 prei
3 eetl olijfolie
2 theel zeezout
1 snufje tijm
450 gr diepvries-doperwten
kombu
4 eetl amandelpasta
1 eetl rijstmoutstroop
1 scheut appeldiksap
1 citroen
peper naar smaak
- schil en snipper de ui
- was de prei, snijd het witte deel in ringen en houd apart
- snijd het groene deel in ringen en houd apart
- verhit een pan en voeg de olie toe
- fruit hierin de ui met zout en tijm
- voeg het wit van de prei toe en fruit mee
- voeg 1/2 ltr water, de kombu en de helft van de doperwten toe, breng dit aan de kook
- kook de doperwten en prei gaar
- verwijder de kombu en pureer door een passé vite
- breng 1/2 ltr water aan de kook en voeg de andere helft van de doperwten en het groen deel van de prei toe
- kook dit gaar
- voeg de rest van de soep toe samen met de amandelpasta en rijstmoutstroop
- breng op smaak met diksap, peper, citroensap