200 gr rode linzen
1 rode ui
olijfolie
zout
250 gr wortel
3 stengels bleekselderij
1 bol knoflook
2 cm gemberwortel
10 gedroogde abrikozen
2 eetl paprikapoeder
1 eetl geelwortelpoeder
1 eetl komijnzaad
2 theel kaneelpoeder
450 gr gepelde tomaten
1 ltr groentenbouillon
peper en verse peterselie naar smaak 

rode linzen twee maal spoelen met koud water en weg zetten in ruim koud water
ui schillen, halveren en in reepjes snijden
soeppan verhitten (liefst met een dikke bodem)
olijfolie toevoegen en ui fruiten met 1 theel zout en de deksel half op de pan
wortel schoon schrobben, in plakjes snijden en toevoegen aan ui, meebakken
bleekselderij wassen, in blokjes snijden en toevoegen aan pan en meebakken
knoflook en gember schoonmaken, fijn hakken, toevoegen aan pan en meebakken tot het gaat geuren
abrikozen halveren en toevoegen
paprikapoeder, geelwortelpoeder, komijnzaad en kaneelpoeder toevoegen, meebakken tot het gaat geuren
linzen afgieten en met de tomaten (+tomatenvocht) toevoegen
breng met deksel op de pan aan de kook
voeg bouillon toe en breng aan de kook, zet op laag vuur en laat 45 min. sudderen, deksel op de pan!
maak af met peper en peterselie
lekker met brood en likje yoghurt

gka_pan.png