300 gr aardappelen
3 tenen knoflook
2 cm kombu (niet noodzakelijk maar wel gezond)
50 gr gemengde notenpasta
50 gr kalamata olijven
olijfolie
400 gr spinazie
peper, zout

schil de aardappelen en maak de knoflook schoon
kook de aardappelen en knoflook met kombu gaar in weinig water in een pan mèt deksel
giet af, verwijder de kombu en maak met een puree stamper een grove puree
roer de notenpasta erdoor en breng op smaak met zout, zet warm weg
was de spinazie, halveer de olijven
verhit een koekenpan, voeg olijfolie toe en bak hierin de olijven kort aan
voeg de spinazie met aanhangend water toe en laat op hoog vuur mèt deksel op de pan, slinken
haal eventueel uit de pak en hak grof
schep de puree op een bord en drapeer de spinazie erover
warm opdienen

variatie:
– zoete aardappel ipv aardappel
– andijvie, veldsla, rucola, snijbiet of een ander groenbladgewas ipv spinazie
– groene olijven of gedroogde tomaten ipv kalamata olijven
– tahin ipv gemengde notenpasta
– prei of ui ipv knoflook

 

gka_pan.png