20 stuks

1 kleine ui
1 prei
2 teentje knoflook
olijfolie
300 gr broccoli
100 gr courgette
1 ei
75 gr hazelnoten
75 gr feta/ricotta/hüttenkase
½ eetl citroenrasp
½ theel umepasta

saus:
75 gr augurk
50 gr kappertjes
50 gr rode ui
2 eetl platte peterselie
1 eetl citroensap
peper, zout
300 ml (plantaardige) yoghurt

schil en snipper de ui, halveer de prei, was deze en er snijd daarna halve ringen van
knoflook schoonmaken en klein snijden
verhit een pan, voeg de olie toe en fruit de ui, prei en knoflook gaar in 10-15 min.
laat afkoelen
broccoli wassen en raspen tot kruim
courgette wassen, grof raspen en in een schone theedoek het vocht er uitknijpen
hazelnoten roosteren, velletjes verwijderen en zeer fijnhakken (malen kan ook)
doe in een kom; preimengsel, broccoli, cougette, ei, kaas, citroenrasp, umepasta
meng tot een geheel, niet kneden, laat 30 min koel rusten
oven voorverwamen op 200 ºC
bakplaat invetten en met twee lepels een balletje/hapje vormen en op de bakplaat leggen
in 25-30 min gaar, stevig en een beetje krokant bakken
warm serveren met saus
voor de saus augurk, kappertjes fijnhakken, ui schillen en fijn snipperen, peterselie fijnhakken en alles mengen

 

 

 

gka_pan.png