80 gr groene olijven
3 dl (plantaardige) yoghurt
rasp en sap van ½ citroen
zout naar smaak
2 theel olijfolie

4-8 wraps
1 bataat
300 gr bimi
4 st portobello
4 tenen knoflook
± 250 gr gare rode nierbonen
1 eetl paprikapoeder
2 theel geelwortelpoeder
½ theel tijm
50 gr ui
peper
1 eetl tamari

maak de dressing door de olijven fijn te hakken en te mengen met yoghurt, citroen rasp-sap, zout en olijfolie
zet weg tot gebruik
schrob de bataat goed schoon, snijd in plakken van ½ cm dikte
verhit een koekenpan, voeg olijfolie toen en bak de bataatplakken aan beide kanten bruin em gaar
zet weg tot gebruik
stoom de bimi beetgaar en zet weg tot gebruik
borstel de portobello schoon, snijd in plakken en bak bruin en gaar in olijfolie
zet weg tot gebruik
schil de knoflook en hak fijn
schil en snipper de ui en fruit goudbruin in olijfolie, voeg paprikapoeder, geelwortelpeoder, tijm en knoflook toe en bak mee tot het gaat geuren
voeg nierbonen toe en bak mee
voeg eventueel scheutje water toe om smeuïg geheel te krijgen
breng op smaak met tamari en peper
stoom de wraps kort tot ze warm en zachter zijn
beleg met bataat, bimi, portobello, en bonenmengsel
vouw dicht en eet met dressing

gka_carrot.png