100 gr ui
6 tenen knoflook
6 st vers salieblad
150 gr walnoten
olijfolie om te bakken
100 gr rozijnen
450 gr spinazie
rasp van schil van ½ citroen
peper, zout
filodeeg (bio verkijgbaar bij ekoplaza)
200 gr feta
2 eieren

oven voorverwarmen op 180 ºC
schil en snipper de ui
knoflook schillen en in plakjes snijden
walnoten grof hakken
koekenpan verhitten, olijfolie erin en ui licht bruin fruiten
knoflook, walnoten en rozijnen toevoegen en enkele minuten meebakken
spinazie slinken en zachtjes het overtillig vocht eruit drukken in een zeef
salie fijn snijden
spinazie en salie bij ui-mengsel doen en kort mee verhitten
in een kom doen om even wat af te koelen
op smaak brengen met, citroenrasp, peper en zout
bakvorm bekleden met 4 laagjes filodeeg, steeds elk deegvel insmeren met olijfolie
feta verkruimelen en over bodem verdelen
eieren loskloppen en (minus 1 eetl) door spinaziemengsel roeren
spinazie mengsel in de bakvorm doen
filofeeg zijkanten naar binnen vouwen en bestrijken met het restje ei
gaar en goudbruin bakken in 20-30 min.
7 min. laten rusten voor dat je het gaat aansnijden

vegan variant:
feta weglaten
ei vervangen door mengsel van 50 gr witte amandelpasta, 1 eetl gistvlokken en 1 eetl gemalen lijnzaad, 1/2  theel zout, 1 eetl water

 

gka_pan.png