Gebaseerd op een recept van Joke Boon.
20-25 stuks
150 g gare bruine linzen (zelf gekookt van 65 g rauwe linzen)
50 g amandelmeel
50 ml bloemenhoning
35 g roomboter/kokosvet
1 tl gemberrasp
1 theel granenkoffiepoeder
½ theel sinaasappelrasp
125 g pure chocolade
6 el cacaopoeder
- Doe de linzen, amandelmeel, de honing, de roomboter, gemberrasp, granenkoffiepoeder, sinaasappelrasp bij elkaar en pureer tot een samenhangend geheel.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Laat even staan en roer door tot het lauw warm is.
- Voeg dit bij het linzen-amandelmengsel.
- Roer goed door, doe over in een bakje en laat opstijven in de koelkast of op een koele plaats gedurende minimaal 1 uur.
- Zeef het cacaopoeder in een diep bord.
- Maak met behulp van een theelepel kleine balletjes van het linzenchocolademengsel en rol die door het cacaopoeder.