150 gr amandelen
2 eetl roomboter
1 eetl oersuiker
zout
chilivlokken
150 gr groene kool
250 gr rode kool
1 rode peper
1 peer
1 navelsinaasappel
6 takjes munt
4 eetl korianderblad
dressing:
100 ml limoensap
3 eetl ahornsiroop
1 theel tamari
een snufje chilivlokken
4 eelt olijfolie
1 eetl geroosterde sesamolie
- Maak de dressing door limoensap, ahornsiroop, tamari en chilivlokken in te koken.
- Voeg de olijfolie en sesamolie toe en laat afkoelen tot gebruik.
- Rooster de amandelen een paar minuten in een droge pan op een laag vuur.
- Voeg de roomboter, oersuiker, zout en chilivlokken toe.
- Blijf roeren tot caramelliseren.
- Leg op bakpapier om af te koelen
- Grof hakken en weg zetten tot gebruik.
- Was en schaaf de kool zeer dun.
- Snijd de rode peper fijn.
- Schil de peer en snijd in blokjes.
- Pel de sinaasappel en snijd elk partje in drie.
- Hak de munt grof.
- Meng kool, rode peper, peer, sinaasappel, munt en dressing en meng luchtig.
- Voeg gehakte amandelen toe en breng eventueel op smaak met zout.
Gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi.