vervolgopleiding De Natuurkeuken PRO

Neem de volgende stap! Dompel jezelf 8dagen lang onder in de natuurvoedingskeuken.

Jij...

  • Bent enthousiast over de natuurkeuken;

  • Wil deze keuken nog beter beheersen;

  • Wil verdieping van de kennis die je al hebt;

  • Hebt een cateringbedrijf en bent toe aan nieuwe input, recepten en technieken;

  • Wil professioneel aan de slag met natuurvoeding of wil dit verbeteren in je huidige werk; 

  • Wil workshops of kookdemonstraties geven; 

  • Wil een bed & breakfast beginnen en jezelf verder ontwikkelen op culinair gebied; 

  • Kookt op retreats en wil dit uitbreiden;

  • Wil weten hoe je van koken je werk kunt maken. 

Samen ontdekken en testen is hartstikke leerzaam en waardevol. Jij  hebt dan ook zin om de handen uit de mouwen te steken en je persoonlijke leerdoel uit te werken. Het is noodzakelijk dat je een relevante vooropleiding of ervaring hebt zoals een kookopleiding of kookervaring.
Dit is duidelijk geen cursus voor starters, daar is onze basisopleiding voor. Je gaat superveel leren op een ontspannen en uitdagende manier.

Klinkt dat als muziek in jouw oren? Mooi, dan is deze bio-vega(n) kookopleiding voor gevorderden geknipt voor jou. Maak je klaar voor een fantastische opleiding, vol inspiratie, goed gezelschap en geweldige gerechten. 

Over deze kookopleiding

Jouw huidige kennis en kookvaardigheden vergroten, in gezelschap van een groep gelijkgestemden? Dat doe je tijdens deze kookopleiding. In 8 lesdagen op maandag van 10.00-17.00 uur  vliegt de waardevolle informatie je om de oren.


Je leert alles over;

Catering: menu en planning, porties, calculatie, opmaak, route, outillage. 

Creativiteit en koken: stappenplan, proeven, presentatie. 

Workshops: inhoud, opbouw, uitvoering, calculatie, feedback. 

Duurzaamheid: jouw invloed als kok. 

Kookdemonstraties: waarbij onze docenten de sterren van de hemel koken. 

Na de opleiding;

Jij gaat niet met lege handen - of een leeg hoofd - naar huis. Jij krijgt opbeperkt online toegang tot  de theorie en receptuur. Daarnaast weet jij na het volgen van deze opleiding precies hoe jij een catering kunt uitvoeren (aan de hand van je eigen stappenplan). Ook creëer jij je eigen gerechten, weet je hoe je een kookworkshop of -demo kunt geven en heb jij het volste vertrouwen in je eigen skills als biokok. Waar wacht je nog op? Laat je inspireren! 

Marion Pluimes Portret
Doe je met deze opleiding mee? Maak dan vast een extra keukenkastje en boekenplank vrij om alle extra inspiratie te herbergen! 
- Marion, oprichter & chef

Jouw docenten

Foto Marion Pluimes
Marion Pluimes

Groen(st)e kok en dol op les geven. 

Roos van Zoest
Enthousiaste Vegan chef en expert in eventcooking
Eke Mariën

Kok, kookboekschrijver en bekend van Koken met kennis 

Ruud van Tienen
Zeer ervaren natuurvoedingskok voor groepen.

De kracht van samen

Naast dat de docenten je uitdagen, begeleiden en van nieuwe informatie voorzien ga je ook profijt hebben van je mede-studenten.  Deze opleiding richt zich op het in de wereld zetten van al jouw opgedane kennis,  ervaring een kookenthousiasme. Het is superfijn om in de aanloop daar naar toe te kunnen sparren met elkaar. Je werkt dan ook samen met je bussinessbuddies, dat soort contacten zijn goud waard!

Goed om te weten

De prijs?   € 1995,-,- incl. 21% BTW

Inclusief 

  • Kooklessen van Marion (hoofddocent) en drie gastdocenten

  • Koffie en thee

  • Receptenbundel digitaal, certificaat

  • De afwas 

  • Alle biologische ingrediënten 

  • Persoonlijke begeleiding in je bedrijfsplan

Lesrooster

17 mrt    Kruiden en specerijen, eigen mengsels maken, start met                  bedrijfsplan en  persoonlijk leerdoel

31 mrt    Event catering, organisatie en uitvoering met eigen                           format door Roos van Zoest

14 april  Smaak en creativiteit door Eke Mariën

5 mei     Kookworkshop, organisatie en uitvoering met eigen                           format 

19 mei   Koken voor groepen, met calculatie, planning, offertes,                     menu's en  opschalen door Ruud van Tienen

2 juni     Kookdemonstratie, organisatie en uitvoering

16 juni   Blackbox en plating door Roos van Zoest

30 juni   Eindopdracht buffet voor gasten en presentatie                                bedrijfsplan


na de zomer als losse modules:

- functioneel koken, over vezel, eiwit, spijsvertering en                       hormonen

- glutenvrij koken of desembrood

De Natuurkeuken PRO start op:

17-03-2025

start om 10 uur!

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Locatie: het Kookcollege in Amersfoort

Nijverheidsweg Noord 55 A