Keukenapparaten en keukenspullen, je komt ze overal tegen en de een is nog blitser dan de andere. Maar heb je die nu allemaal wel nodig? Als ik kookles geef of nieuwe studenten beginnen aan de basis opleiding dan geef ik meestal de tip: timmer alvast maar een extra keukenkastje want je gaat nu investeren in écht nuttige keukenspullen.
Hier noem ik er een paar die een musthave zijn:
- koksmes
- deegschraper
- maatlepels
- microplane rasp
- groentenborstel
- houten snijplank
Als je dit hebt dan kun je in principe alles. Ok, het zalvig pureren van een saus gaat hier niet mee maar met een goed koksmes kun je een heleboel mooi fijn hakken.
Ga je voor die fijnhakte spread of wil je veel raspen, dan zijn dit mijn favorieten:
- keukenmachine van Magimix
- staafmixer van Bosch
Beide zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar, in de linkjes vind je de apparaten die gebruik. Ik let daarbij op kwaliteit, materialen en levensduur bij langdurig gebruik. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk plastic te vermeiden, wat best een klus is kan ik je vertellen. Bij de staafmixer let ik er ook op dat de staaf van rvs is want dan kan je ook warme substanties meteen pureren. Bij een plastic staaf moet de boel eerst afgekoeld zijn. (kwestie van geduld haha). Vaak zit er bij een staafmixer een aantal extra's die een soort mini uitvoering van een de keukenmachine zijn. Zeker als je start heel handig en als je steeds meer gaat koken kan de magimix een goede investering zijn.
Wil je veel deeg maken of extreem lang iets kloppen zonder dat je arm eraf valt dan is een goede staande mixer een uitkomst.
- staande mixer van Kitchenaid
En overal kun je natuurlijk uitbreidingen voor kopen. Ik mocht van mezelf heel lang geen pastaroller voor de kitchenaid kopen maar toen ik een aanbieding tegenkwam heb ik het toch gedaan! Ik heb er nu veel plezier van.
Daar is het ook allemaal voor bedoeld vind ik, dat je met nog meer plezier en gemak in de keuken staat en de lekkerste gerechten tevoorschijn tovert!