Vega(n) kookworkshop

Lekkere vega(n) leren koken met smaakvolle producten, dat ga je tijdens deze workshop doen.
Aan de hand van de recepten bespreken we de maaltijdopbouw van een uitgebalanceerde vega(n) maaltijd. 
Waar let je op, wat is belangrijk, hoe beoordeel je de voedingswaarde en hoe ga je om met de verschillende smaken. 
Lekker en gezond staat hierbij centraal waarbij we het uiterlijk niet uit het oog verliezen.
Uiteraard alles zonder vlees & vis en met een kleine beetje zuivel of ei.
We koken vooral diverse gerechten met groenten, fruit, noten-zaden-pitten, granen, peulvruchten en zeewier.

De workshop start met een kopje thee en wat lekkers. Daarna bespreken we de receptuur en geeft de docent een korte kookdemo.
Aansluitend ga je in groepjes van drie met elkaar koken en samen eten.
Het menu is seizoensgebonden en bevat altijd een soep, hoofdgerecht en nagerecht.
Heb je een allergie, laat het ons weten, dan houden we daar rekening mee.

Voorbeeldmenu:

Brood met linzenhummus en paddestoeltapenade
Bloemkoolsoep met bloemkooltempura
Limoenrijst
Tempeh in marinade
Coleslaw
Bataatgratin
Chocolade-bietentaartje

prijs: € 75 ,- inclusief recepten en ingrediënten
lokatie: Breda

De lessen worden gegeven door onze docent Marion Pluimes, zij is ook chef-eigenaar van restaurant LOFF in Breda. (op een steenworp afstand van de kookstudio)
Aanmelden: stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kijk in de agenda voor de data en tijden.

gka_carrot.png