Miso is al meer dan 2.000 jaar oud en nu is toch echt de tijd aangebroken dat je het zelf eens gaat leren maken! Oorspronkelijk was het gebruik voorbehouden aan de Japanse Samurai ridders als krachtmiddel, nu mag jij van je eigen miso gaan genieten.

Miso……
de Japanners staan er mee op en gaan er mee naar bed.
Deze gefermenteerde pasta is de basis voor hun dagelijkse miso soep. Maar miso is enorm veelzijdig; je kunt het gebruiken om vele gerechten op smaak te brengen. Niet alleen soepen of sauzen, maar ook in saladedressings of tot gebak aan toe!

Miso is qua smaak een wonderproduct. Het is gelaagd en complex. Het knettert van de vijfde smaak umami, maar ook de smaken zout, zuur en zoet kunnen er in vertegenwoordigd zijn. Diep donker aards, of licht van kleur met zoete tonen.
Gebruik het veelzijdige miso in je keuken en neem voorgoed afscheid van je vieze (MSG) bouillonblokjes.

In Japan wordt miso traditioneel geproduceerd met sojabonen. Dat gaan wij echter niet doen! Wij maken het met producten dicht bij huis en gaan Hollandse miso bereiden die niet veel voedselkilometers maakt.

In de workshop:

Maak je kennis met en proeft verschillende soorten miso.
Leer je over de magische fermentatie starter koji.
Miso als levend product en de gezondheidsaspecten.
Ga je zelf aan de slag en maak je je eigen pot miso van biologische kwaliteit.

Data: Zie agenda, de workshop duurt 4 uur
Prijs: € 69,- incl. btw
Aanmelding: Fermenpeer

gka_pan.png