voor 4-6 personen

100 gr groene spelt grutten
2 blaadjes laurier
een snufje tijm
2 teentjes knoflook
200 gr wortel
1 bloemkool
2 citroenen
4 eetl olijfolie voor de bloemkool
1 theel venkelzaad
1 theel korianderzaad
3 eetl pompoenpitten
3 eetl kappertjes
peper en zout
2 eetl olijfolie voor de dressing
1 eetl pompoenpitolie voor de dressing
1 eetl appelazijn
1 eetl dadelstroop
1 theel mosterd
1 eetl pompoenpitolie om erover heen te druppelen

week de groene speltgrutten 10 min in 3,3 dl water
voeg laurier, tijm en knoflook (mèt schil) toe
kook in 15 min. met de deksel op de pan gaar
laat 30 min. nawellen
verwijder laurier en knoflook
verwarm de oven voor op 200ºC
maak de bloemkool schoon en snijd er plakjes van
rasp de schil van de citroenen en pers de citroen uit
kneus het venkelzaad en korianderzaad in de vijzel
meng bloemkool, citroenrasp en -sap, olijfolie, venkelzaad, korianderzaad, pompoenpitten, kappertjes, peper en zout goed met elkaar
doe in een overschaal en bak 30 min. goudbruin, laat afkoelen
schil de wortel en rasp fijn
maak een dressing van 3 eetl olijfolie, 1 eetl pompoenpitolie, appelazijn, 1 eetl water, dadelstroop, mosterd, peper en zout
meng alles tot een luchtige salade, druppel de pompoenpitolie erover

gka_pan.png