1 grote ui
1 oranje pompoen van ± 1 kg
2 teentjes knoflook
1 verse rode peper
3 cm gember
2 eetl kokosvet
1 theelepel anijszaad
4 cm kombu
2 gedroogde shïtake
400 ml kokosmelk
peper en zout

  • Schil en snipper de ui.
  • Was de pompoen en verwijder de zaden.
  • Hak in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm.
  • Maak de knoflook schoon.
  • Was de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd grof.
  • Snijd de gember in plakjes.
  • Smelt het kokosvet en fruit hierin de ui lichtbruin.
  • Bak de pompoen mee.
  • Voeg knoflook, peper, gember en anijszaad toe en bak mee.
  • Voeg zoveel water toe tot alles onder staat.
  • Voeg kombu en shitake toe.
  • Kook alles gaar.
  • Verwijder de kombu en pureer alles glad.
  • Voeg kokosmelk toe en bepaal zelf de dikte van de soep door er eventueel water aan toe te voegen.
  • Breng op smaak met peper en zout en dien heet op.
gka_pan.png