2 eetl bieslook
2 eetl balsamico
peper-zout
2 eetl ahornsiroop
200 gr bramen
1 bos bosbietjes met loof
olijfolie
1 rode ui
een zakje waterkers
12 kalamata olijven
4 eetl gare gierst (of een ander graan, koud)

hak de bieslook fijn
meng bieslook, balsamico, peper-zout, ahornsiroop en bramen
laat dit 10 min. intrekken
was de bietjes en snijd in plakken van ½ cm dikte
snijd het loof fijn
grill de bietjes met wat olijfolie in een grillpan half gaar en zet weg
schil en snipper de rode ui
verhit een pan, voeg olijfolie toe en fruit hierin de ui en daarna het loof
breng op smaak met peper-zout
was de waterkers en rangschik op een platte schaal
meng de bramen met de gierst en verdeel dit over de waterkers
verdeel loof, bieten en olijven erover
druppel er nog wat olijfolie over en peper-zout

gka_pan.png