200 gr zeekraal (uit Nederland)
2 rode punt paprika's
1 bloemkool
200 gr feta
2 teentjes knoflook
sap van 1 citroen
3 eetl olijfolie
2 eetl balsamico-azijn
1 eetl honing
peper en zout
4-5 takjes kruiden naar keuze: munt, platte peterselie, lavas, bieslook, salie, dille
een handje waterkers

  • spoel de zeekraal kort af en laat uitlekken
  • snijd de paprika's in blokjes
  • rasp de bloemkool fijn
  • snijd de feta in blokjes
  • hak de knoflook fijn
  • verhit een koekenpan, doe wat olie erin en voeg de bloemkool toe
  • roer even goed door, doe er een deksel op en laat 1-2 min. kort garen
  • doe over in de salade schaal
  • voeg de paprika, feta en citroensap toe
  • meng kort
  • verhit een koekenpan, doe hierin wat olie en voeg de zeekraal toe
  • bak 1 min. op hoog vuur en roer af en toe
  • draai het vuur uit, voeg de knoflook, balsamicoazijn en honing toe
  • voeg dit bij de bloemkool en meng kort
  • hak de kruiden fijn en voeg samen met peper en zout toe
  • serveer met wat waterkers
  • zowel lauw als koud lekker
gka_pan.png