500 g wortelen
3 uien
4 eetl sesamolie of ghee
3 cm gemberwortel
zout
groentenbouillon
2 eetl goede currypasta (ik had deze)
sap van 1 citroen
400 ml kokosmelk
peper
1/3 bosje platte peterselie

  • was de wortel en schil de ui en snijd beide in grove stukken
  • rasp de gember fijn
  • verhit de soeppan en doe wanneer deze heet is de olie erin
  • voeg de ui toe met 2 theel zout en fruit dit goudbruin
  • voeg de wortel toe en bak kort mee
  • voeg de gember toe en zoveel bouillon totdat de groenten net onder staan
  • kook alles gaar met de deksel op de pan in 15-20 min.
  • wanneer de groenten goed gaar zijn, kun je deze glad pureren
  • breng de soep op smaak met currypasta, citroensap, kokosmelk en peper
  • bepaal zelf de dikte door en meer of minder bouillon aan toe te voegen
  • hak de peterselie fijn en voeg toe
  • warm opdienen
gka_pan.png