450 g speltbloem
15 g verse gist of 1 eetl gedroogde gist
1,25 dl olijfolie + extra om te besprenkelen
3 dl warm water
grof zeezout
rozemarijn

  • Meng de bloem met de gist en de olie.
  • Voeg er beetje bij beetje het warme water aan toe tot een soepel deeg.
  • Vet een bakplaat in met wat olie en spreid het deeg erop uit met je vingertoppen.
  • Het mag best een beetje slordig zijn.
  • Kwast de bovenkant in met olie, leg er een warme natte theedoek overheen en laat dit 30-60 min rijzen op een warme plaats.
  • Het volume moet verdubbeld zijn.
  • Verwarm de oven intussen voor op 200º C.
  • Bestrooi het gerezen brood met grof zeezout en verdeel er de rozemarijn over.
  • Bak het brood eerst 5 min bovenin de oven, haal het eruit, kwast goed in met olie.
  • Bak het dan 10 min middenin de oven.
  • Kwast het weer goed in en bak het brood dan nog 5 min onderin de oven.
  • Laat dit afkoelen op een rooster onder een droge doek.
gka_carrot.png