120 gr zwarte bonen  (of 300 gr gare bonen)
2 cm kombu
3 vleestomaten (of 5-6 trostomaten)
1 prei
1 stengel bleekselderij
1 theel komijnpoeder
1 theel paprikapoeder
4 eetl roomboter of olijfolie
200 gr feta
bosje korianderblad
peper en zout
6-8 tortillas

  • week de bonen 8-12 uur in ruim water
  • kook de bonen in ruim water gaar met de kombu in 1-2 uur
  • laat ze 30-40 minuten nawellen
  • halveer de tomaat dwars en rasp het vruchtvlees eruit, het vel blijft over
  • halveer de prei, was het zand eruit en snijd er halve ringen van
  • was de bleekselderij en snijd in blokjes
  • verhit in een braadpan met een dikke bodem 2 eetl roomboter
  • voeg zoveel van de gare bonen toe dat de bodem net bedekt is
  • bak even mee en stamp fijn met een aardappelstamper
  • herhaal tot alle bonen gestampt zijn, er mogen wel wat grove stukjes bij zitten
  • voeg vervolgens prei toe, bak even mee.
  • voeg vervolgens bleekselderij toe, bak even mee
  • voeg tomaat toe, bak even mee
  • voeg de specerijen toe en bak even mee
  • verhit het geheel goed door
  • voeg gebrokkelde feta en gehakte koriander toe
  • breng op smaak met peper en zout
  • beleg een tortilla ermee, vouw dubbel en bak bruin in een hete pan
  • dit kan met en zonder vet, wat je lekker vindt
  • in parten snijden
  • warm serveren met bijvoorbeeld guacamole, amandelsaus of peterseliesaus
gka_pan.png