200 gr kikkerwten
5 cm kombu
5 laurierblaadjes
500 gr knolselderij
1 bolletje knoflook
2 uien
2 eetl korianderpoeder
2 ltr groentebouillon
peper en zout naar smaak
appeldiksap, shoyu en citroensap naar smaak
2 eetl zwart sesamzaad

Week de kikkererwten een nacht, voeg kombu en laurier toe.
Kook gaar en laat 1 uur nawellen.
Schil de knolselderij en snijd grof, maak de knoflook schoon en schil en snipper de ui.
Verhit een pan, voeg olie toe en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de knolselderij en knoflook toen en bak kort mee.
Voeg het korianderpoeder toe en bak kort mee.
Voeg kikkererwten en bouillon toe en breng alles aan de kook.
Pureer wanneer alles gaar is glad en zalvig, bepaal zelf de dikte.
Breng op maak met peper, zout, diksap, shoyu en citroensap.
Proef tussendoor goed.
Serveer met sesamzaad.

gka_carrot.png