1 aubergine
½ pompoen
2 uien
2 rode pepers
3 cm gemberwortel
3 teentjes knoflook
1 ½ eetl komijnzaad
1 eetl zwart mosterdzaad
3 eetl ghee of sesamolie
2 theel kaneelpoeder
2 theel garam masala
1 klein potje tomatenpuree ( ± 4 eetl)
zout
1 blikje kokosmelk

  • Was de auberine,snijd er blokjes van en zet onder water, laat dat 30 min. staan.
  • Was e pompoen verwijder de zaden en snijd er blokjes van.
  • Schil de uien en snijd grof.
  • Hak de rode pepers fijn.
  • Rasp de gember fijn.
  • Maak de knoflook schoon en snijd grof.
  • Verhit 1 eetl ghee in een braadpan en bak hierin de komijn en mosterdzaden tot ze gaan geuren.
  • Pas op voor aan branden.
  • Haal uit de pan en vijzel fijn.
  • Giet de aubergine af en bak in de rest van ghee bruin.
  • Voeg komijn, mosterdzaad, kaneelpoeder, garam masala en tomatenpuree toe.
  • Bak alles goed door.
  • Voeg kokosmelk, zout, pompoenblokjes, gember en uien toe.
  • Breng aan de kook en laat in 20 min. gaar worden.
  • Heet opdienen met pappadums, korianderblad en dikke yoghurt.
gka_pan.png