Je kunt op vele manieren havermoutpap maken maar dit is toch een hele lekkere manier. 
Door te weken-koken-nawellen ontsluiten de graanvlokken goed en wordt de pap heerlijk romig. Tevens gaat de vertering van de pap beter en neem je alle voedingstoffen goed op. Kortom een aanrader voor jong en oud! Deze hoeveelheid is voor 3-4 porties en het is het meest efficiënt als je hem maakt als je toch aan het koken bent bijvoorbeeld. Niet dat je hier elke ochtend anderhalf uur voor uit gaat trekken.
O ja, je moet het natuurlijk wel met liefde klaarmaken hè :-)
 

 1 deel graanvlokken  4 delen vocht  2 eetl noten, zaden of pitten 2 eetl zuidvruchten  specerijen naar smaak zout
 liefst haver eventueel gecombineerd met gerst, spelt, rijst, rogge, mais, boekweit, quinoa etc.  water of rijstmelk, geen melk van dieren

 alle soorten ongebrand en zonder zout: zonnepitten, sesamzaad, pompoenpitten, amandelen, chiazaad, hazelnoten, lijnzaad,
cashewnoten, amandelen etc

alle soorten: rozijnen,
vijgen, abrikozen, dadels, gojibessen, etc 
verse gember, vanille, geelwortel, kaneel, kruidnagel,
kardemom
snufje
  • Zet de vlokken met het vocht 30 min (of de nacht) in de week.
  • Voeg de overige ingrediënten toe. (dit mag ook al tijdens het weken)
  • Kook dit 30 min zonder deksel op een laag vuur.
  • Laat de pap 30 min nawellen.
  • Je hebt dan een heerlijk romige pap. Wat je over hebt doe je in een schone glazen pot.
  • Zet dit koel weg en warm weer op voor gebruik. De pap blijft 3-5 dagen goed bij koel bewaren.
  • Serveer de pap zoals hij is of maak hem extra lekker met rijstmoutstroop en een schep volle kwark. Of gehakte noten, stukjes zuidvruchten, hennepzaadjes.
  • Je kunt de pap ook hartig eten door er shoyu, natto miso, gomasio en/of geblancheerde groenten bij te eten.
gka_pan.png