100 g. roomboter
125 g. oersuiker
1 afgestreken eetl speculaaskruiden
250 gebuild tarwemeel
2 volle theel wijnsteenbakpoeder
4 -6 eetl melk 

  • Verwarm de oven voor op 160º c en vet een bakplaat in met roomboter.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar behalve de melk en kneed dit kort tot een soepel deeg. Voeg zoveel vocht toe dat het deeg zich makkelijk laat vormen.
  • Draai er kleine ronde balletjes van, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.
  • Bak de pepernoten in 15-20 min gaar. 

Voor glutenvrije pepernoten neem je:
4korenmeel van Werz i.p.v gebuild meel

Voor zuivelvrije pepernoten neem je:
Biologische margarine of kokosvet i.p.v roomboter en water of rijstmelk i.p.v melk

Voor suikervrije (is eigenlijk suikerarm) pepernoten neem je:
Kokosbloesemsuiker of rijstmoutstroop i.p.v oersuiker

Voor tarwevrije pepernoten neem je:
Speltbloem of speltmeel i.p.v gebuild tarwemeel

gka_carrot.png