500 gram Beluga linzen
1 rode ui
100 gram goji bessen
4 eetlepels kappertjes

voor de vinaigrette:
6 eetlepels extra vierge olijfolie
4 eetlepels ciderazijn
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel dijonmosterd
2 theelepels zeezout
2 theelepels peper
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel kurkumapoeder
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel kardemompoeder
¼ theelepel cayennepeper
¼ theelepel gemalen kruidnagel
¼ theelepel versgemalen nootmuskaat
¼ theelepel kaneelpoeder

  • Spoel de linzen af in een zeef.
  • Doe de linzen in een pan en giet er koud water bij tot ze ongeveer 5 centimeter onderstaan.
  • Breng ze aan de kook en laat ze 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn.
  • Laat ze niet te ver garen, houd het kookproces goed in de gaten!
  • Snipper intussen de ui.
  • Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een glazen potje.
  • Draai het deksel op het potje en schud alles goed door elkaar.
  • Laat de linzen uitlekken zodra ze beetgaar zijn.
  • Spoel ze heel even af met wat koud water, zodat ze niet verder garen en te zacht worden.
  • Meng de nog warme linzen met de ui, goji's, de kappertjes en de vinaigrette.
  • Deze linzensalade smaakt nog beter als de smaken een tijdje kunnen intrekken.
  • Het is een paar dagen houdbaar in de koelkast.
  • Serveer als salade, voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht of als amuse op een blaadje little gem of in een miniwrap met wat reepjes sla.
gka_carrot.png