200 g gare kikkererwten
½ dl water
3 eetl tahin
2 teentjes knoflook
½ bosje verse koriander
3 eetl olijfolie
sap van ½ citroen
1 eetl paprikapoeder
peper
zout

  • Meng alle ingrediënten in een blender of pureer in een keukenmachine.
  • Laat de hummus ½ dag rijpen en breng eventueel wat sterker op smaak.
  • Varieer de smaak van de hummus door er van één ingrediënt de dubbele hoeveelheid aan toe te voegen.
  • Neem dat 6 eetl tahin óf 4 teentjes knoflook óf 1 bosje koriander óf 2 eetl paprikapoeder terwijl de rest dezelfde hoeveelheid blijft.
  • Zo heb je steeds een ander soort hummus.
  • In plaats van paprikapoeder is een combinatie van komijnpoeder en korianderpoeder ook erg lekker.
  • Als de hummus te dik is naar je zin voeg er dan wat water en/of olie extra aan toe.
  • Is het te dun dan kun je er wat brood door heen mixen.
gka_carrot.png