3-4 stengels rabarber
200 g zachte roomboter
2 ½ dl ahornsiroop
1 ei
250 g gebuild meel
1 eetl bakpoeder
1 theel vanillepoeder
zout
(5 gedroogde abrikozen in reepjes)

  • Verwarm de oven voor op 200 °c.
  • Beboter een taartvorm en bestuif met meel.
  • Maak de rabarber schoon en snijd er stukken van 3 cm van.
  • Maak van de overige ingrediënten een beslag door alles kort te mixen tot een glad stevig beslag.
  • Doe het beslag in de taartvorm, verdeel de rabarber erover en leg hier en daar een reepje abrikoos.
  • Dit ziet er rommelig uit en dat hoort zo, ga niet niet het beslag gladstrijken of plat duwen.
  • Bak de taart gaar in 45 min. op 180 °C.
  • De wat zure rabarber combineert goed met de zoete ahornsiroop, de abrikozen zorgen ervoor dat het oxaalzuur van de rabarber minder aanwezig is.
  • Er kunnen afhankelijk van het seizoen ook ander vruchtensoorten gebruikt worden zoals appels, frambozen, aarbeien, bramen, bessen, peren, bananen etc.
gka_carrot.png