voor 12 glazen van 1 dl inhoud

400 gr gare rode bieten
200 gr crème fraîche
1⁄2 theel zout
vers gemalen peper naar smaak
1 theel appeldiksap
1 eetl korianderblad
1 eetl mierikswortelpasta
1 theel citroenrasp
1 theel citroensap
5 eetl walnootolie
5 eetl rode wijnazijn
1 groene appel en/of avocado en/of groene druiven
een plukje alfalfa kiemen

- pureer 300 gr van de gare rode bieten fijn
- voeg de crème fraîche toe
- breng op smaak met zout, peper, appeldiksap, korianderblad, mierikswortelpasta, citroenrasp/-sap
- verdeel de crème over de glazen
- de rest van de rode bieten in fijne blokjes snijden (brunoise)
- breng op smaak met walnootolie, rode wijnazijn, zout en peper
- snijd de ongeschilde appel in kleine blokjes en meng voorzichtig met de bietenblokjes.
- verdeel over de glazen en garneer met de kiemen

liever veganistisch? vervang de crème fraiche door 75 gr witte amandelpasta, voeg wat water toe als dit te dik mocht zijn.

gka_pan.png