± 500 gr pompoen
1 ui
2 eetl roomboter of olijfolie
200 g zuurkool
1 eetl kerrie
een snuf zout
1 ei
150 ml crème fraiche of volle kwark
150 g belegen kaas 

Verwarm de oven voor op 190°c.
Was de pompoen, verwijderen de pitten en snijd deze in stukken van 3 bij 3 cm.
Schil en snipper de ui fijn.
Fruit deze in de roomboter licht bruin.
Voeg de pompoen toe en bak deze mee met de kerrie en zout tot licht bruin.
Voeg 1 dl water toe en laat met de deksel op de pan in 5-10 min. gaar worden.
Snijd de zuurkool klein en breng deze aan deze kook in een apart pannetje.
Meng pompoen en zuurkool en doe dit in een ovenschotel.
Klop het ei los en meng dit met de crème fraiche.
Rasp de kaas.
Doe in een ovenschotel: pompoen, zuurkool, crème fraichemengsel.
Bedek met de kaas.
Zet dit nog 10-15 min in de oven en dien op met gekookte aardappelen.

tip:
i.p.v. een ovenschotel plaats alles in ingevette muffinvormpjes, dat geeft een mooi taartje

 

gka_carrot.png