1 ui
3 eetl roomboter
1 pompoeno groot als een voetbal)
2 eetl kerrie
1 theel tijm
bouillonpasta (of zelfgemaakte groentenbouillon of bouillonpoeder liefst zonder gist of gistextract)
tamari
tamari

Schil en snijd de ui.
Verhit de roomboter en fruit hierin zachtjes de ui.
Schrob de pompoen met een groentenborstel schoon, de schil wordt gebruikt.
Hak de pompoen in twee en verwijder de zaden, snijd de pompoen in grove stukken en bak deze met de ui mee.
Voeg kerrie en tijm toe en laat deze ook even meebakken.
Voeg zoveel water toe totdat de pompoenstukken net onder staan.
Kook dit met de deksel op de pan gaar in 10-15 min.
Voeg naar smaak bouillonpoeder en tamari toe, pureer met een staaf mixer de soep en bepaal zelf de dikte door meer of minder water toe te voegen.

Variatie: kook een wortel, rode linzen of wat abrikozen mee. De soep wordt wat zoeter en voller van smaak.

gka_carrot.png