2 sinaasappels
3 eieren
180 g oersuiker
1 eetl bakpoeder
300 g gemalen amandelen
topping:
½ dl agavesiroop
250 g mascarpone
2 limoenen
-
Kook de sinaasappels in ruim water in 1 uur gaar, haal ze uit het water en laat afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op de maximale stand.
-
Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met amandelmeel.
-
Klop de eieren met de suiker zeer schuimig.
-
Haal de pitten uit de sinaasappels en pureer mèt schil glad.
-
Meng voorzichtig, sinaasappelpuree, eieren, bakpoeder en amandelmeel.
-
Doe dit in de taartvorm en bak gaar op 180 º C in 40 min.
-
Laat de taart afkoelen op een rooster.
-
Was en rasp de schil van de limoenen, pers de limoenen uit.
-
Maak een topping van agavesiroop, mascarpone, limoensap en rasp.
-
Bestrijk hiermee de taart.