2 sinaasappels
3 eieren
180 g oersuiker
1 eetl bakpoeder
300 g gemalen amandelen

topping:
½ dl agavesiroop
250 g mascarpone
2 limoenen

 

  1. Kook de sinaasappels in ruim water in 1 uur gaar, haal ze uit het water en laat afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op de maximale stand.

  3. Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met amandelmeel.

  4. Klop de eieren met de suiker zeer schuimig.

  5. Haal de pitten uit de sinaasappels en pureer mèt schil glad.

  6. Meng voorzichtig, sinaasappelpuree, eieren, bakpoeder en amandelmeel.

  7. Doe dit in de taartvorm en bak gaar op 180 º C in 40 min.

  8. Laat de taart afkoelen op een rooster.

  9. Was en rasp de schil van de limoenen, pers de limoenen uit.

  10. Maak een topping van agavesiroop, mascarpone, limoensap en rasp.

  11. Bestrijk hiermee de taart.

 

gka_carrot.png