200 g gemengde noten
1 eetl fenegriekzaadpoeder (zelf malen)
4 sneetjes stevig biologisch volkorenbrood
1 kleine ui
2 eetl roomboter
1 ei
peper naar smaak
1 theel gedroogde selderij
kruidenzout naar smaak
2 theel appeldiksap
frituurolie (high oleïc of olijfolie)

- Meng de noten met gemalen fenegriekzaad en rooster deze op een lage temperatuur lichtbruin.
- Hak de noten fijn.
- Maal het brood fijn in een keukenmachine.
- Schil en snipper de ui zeer fijn.
- Fruit de ui licht glazig in de roomboter.
- Meng de noten, brood, ui, ei, kruiden en diksap.
- Voeg eventueel wat water toe.
- Proef tussendoor, de smaak mag stevig zijn.
- Vorm er platte schijfjes van (medaillons) zo groot als een rijskdaalder :-)
- Frituur ze bruin in de olie.
- Serveren met chilisaus, mosterdsaus of mierikswortelsaus

 

 

 

 


 

 

 

 

gka_carrot.png