2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
1 paprika
200 gr. tomatenpuree
100 gr augurkjes
± 400 gr. gare bonen naar keuze
water
8 eetl bulghur, couscous of quinoa
1 eetl geelwortel
1 eetl peterselie
zout
peper
200 gr taco chips naturel
100 gr crème fraiche
100 gr geraspte kaas

1. Verwarm de oven voor op 200° C .
2. Snij de paprika in blokjes
3. snij de augurken in schijfjes, niet te dun
4. Maak de knoflook schoon en snij in schijfjes
5. Verhit een pan, voeg olijfolie toe, fruit hierin paprika,tomatenpuree en de knoflook
6. Voeg augurkjes, bonen, water, bulghur, zout, peper en geelwortel toe
7. Breng dit aan de kook, niet teveel roeren en meteen in ovenschaal overdoen.
8. Bedekken met taco chips, crème fraiche over chips verdelen.
9. Afdekken met kaas, dan 10 min. op 200° C in de oven.
10. Oven uit zetten en nog eens 10 min in de oven laten staan

* dit is een recept uit De Kleine vegetariër

gka_pan.png