Doperwtensoep

 

1 ui

1 prei

3 eetl olijfolie

2 theel zeezout

1 snufje tijm

450 gr diepvries-doperwten

kombu

4 eetl amandelpasta

1 eetl rijstmoutstroop

1 scheut appeldiksap

1 citroen

peper naar smaak

 

  • schil en snipper de ui
  • was de prei, snijd het witte deel in ringen en houd apart
  • snijd het groene deel in ringen en houd apart
  • verhit een pan en voeg de olie toe
  • fruit hierin de ui met zout en tijm
  • voeg het wit van de prei toe en fruit mee
  • voeg 1/2 ltr water, de kombu en de helft van de doperwten toe, breng dit aan de kook
  • kook de doperwten en prei gaar
  • verwijder de kombu en pureer door een pass√© vite
  • breng 1/2 ltr water aan de kook en voeg de andere helft van de doperwten en het groen deel van de prei toe
  • kook dit gaar
  • voeg de rest van de soep toe samen met de amandelpasta en rijstmoutstroop
  • breng op smaak met diksap, peper, citroensap

 

gka_pan.png