Deze soep werd geserveerd tijdens de foodtalk van Marieke  de Zwaan

1 ui
olijfolie
1 theel zout
1 pompoen
1 pastinaak
2 eetl kerrie
1 theel tijm
1 ltr groentebouillon
2 eetl tamari
topping:
4 eetl pompoenpitten
½ bos platte peterselie
2 eetl tamari

schil en snijd de ui
verhit een soeppan, voeg bodembedekkend olijfolie toe
fruit hierin zachtjes de ui met 1 theel zout
schrob de pompoen met een groentenborstel schoon, de schil wordt gebruikt (deze bevat veel goede mineralen)
hak de pompoen in vieren en verwijder de zaden met een lepel
snijd de pompoen in grove stukken en bak deze met de ui mee
was de pastinaak, snijd in plakjes en bak ook even mee
voeg kerrie en tijm toe en laat deze ook even meebakken
voeg zoveel bouillon toe totdat de groenten net onder staan
kook dit met de deksel op de pan gaar in 10-15 min
voeg 2 eetl tamari toe, pureer met een staaf mixer de soep en bepaal zelf de dikte door meer of minder water toe te voegen

topping
rooster de pompoenpitten in een droge pan
wanneer de pitten warm zijn, blus met de tamari
was de peterselie, sla goed droog, hak fijn en meng met de afgekoelde pitten
serveer de soep met een toefje topping

gka_pan.png