1 bol knoflook
150 gr walnoten
olijfolie
tamari
appeldiksap
½ theel nootmuskaat
peper, zout
1 courgette
1 koolrabi
150 gr veldsla/spinazia/kropsla/iets van een groen blad
platte peterselie

maak de knoflook schoon en snijd in reepjes
hak de walnoten grof
verhit een koekenpan waar de hoeveelheid knoflook en walnoten goed in past
(hij moet dus niet te groot zijn)
voeg olijfolie toen en bak op half hoog vuur de knoflook bruin en bijna knapperig
voeg de walnoten toe en bak een paar tellen mee
blus met een klein scheutje tamari en diksap
breng van het vuur af op smaak met nootmuskaat, peper en zout en zet weg
was de courgette en snijd er 1 cm dikke plakken van, gril ze in een grilpan goudbruin en beetgaar
schil de koolrabi en rasp grof
was de sla en sla droog
doe sla in een kom, leg hierop de koolrabi, daarop de nog warme courgette, toppen met knoflook mengsel en peterselie

 

gka_carrot.png