[geeft 130 ronde crackers, 5e uitsteekring van binnen]

 

  • 250 gram volkoren meel
  • 250 gram havervlokken
  • 120 gram sesamzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 theelepels zout (afgestreken)
  • 6 eetlepels olie

 

Meng het volkoren meel, havervlokken, sesam, zonnebloem- en pompoenpitten, lijnzaad en zout in een mengkom.

Voeg 375 ml water en de olie toe en kneed dit mengsel met de deeghaken van een mixer tot een taai deeg.

Laat een half uur rusten.

Verwarm de oven voor op 225°C hetelucht.

Rol het deeg ui en steek er rondjes uit.

Bak de crackers 5 minuten en verlaag de oventemperatuur naar 175ºC.

Bak de crackers nog 15-20 minuten.

Haal de crackers direct van het bakblik en laat ze afkoelen.

gka_pan.png