300 gr bulgur
200 gr uien
2 punt paprika's
1 dl olijfolie
1 theel zout
2 eetl tomatenpuree
1 eetl oersuiker
peper naar smaak
2 eetl hele korianderzaadjes
100 gr rozijnen
300 ml water
bosui
peper, zeezout

zet de bulgur in ruim koud water in de week
schil de ui en snijd er dunne partjes van
was de paprika en snijd er reepjes van
verhit een braadpan en voeg de olie toe
voeg de ui en zout toe en bak even aan
voeg de paprika toe en bak mee, laat dit op een halfhoog vuur met de deksel op de pan gaar worden
dit duurt 20-30 min.
was de rozijnen
giet de bulgur af en laat uitlekken
voeg toe aan de uien: tomatenpuree, suiker, peper, korianderzaad en bak mee tot de tomatenpuree verkleurd is
voeg rozijnen, bulgur en water toe
breng dit aan de kook, zet op een laag vuur, 5-10 min en laat vervolgens 10-20 min nawellen
meng met bosui, peper, zout
warm opdienen

 

gka_carrot.png