(gebaseerd op een recept van Spirit Rotterdam)

200 gr tofu naturel

2 theel paprika poeder
1 theel kerrie
½ theel chilipoeder
2 eetl tomatenpuree
2 eetl mosterd
2 eetl shiro miso
2 theel tamari
2 eetl water
een snuf zout

paneren (met een papje zo dik als yoghurt)
300 gr rijstmeel
300 ml water
en
grof gemalen cornflakes in stukjes van 1 vierkante millimeter

snijd van de tofu vierkante plakken van ½ cm dik en 3-4 cm lengte/breedte
maak een marinade van paprikapoeder, chilipoeder, kerriepoeder, tomatenpuree, mosterd, miso, tamari, water, zout
leg daarop plat1 laag tofu
smeer de tofu in met wat marinade en leg daar weer tofu op
herhaal totdat alle tofu is bedekt met marinade
laat een dag of een nacht intrekken

maak de paneerlaag met een meelpapje van gelijke delen rijstmeel en water zo dik als yoghurt
maal een schaaltje cornflakes grof
tofu eerst door het meelpapje en dan door de cornflakes
laat dit minimaal 1 uur rusten, het paneerlaagje neemt dan wat vocht op en is beter te frituren

bruin en knapperig frituren in frituurolie

gka_carrot.png