150 g speltvlokken
1 ui
1 prei
zout
tijm
2-3 eetl olijfolie
250 g cashewnoten
1 eetl gedroogde peterselie
1 ei
peper
50 gr speltmeel
(kwark)
high oleïc olie om mee te frituren

Week de speltvlokken 5 min in ruim water.
Schil en snipper de ui, was de prei en snijd er halve ringen van.
Fruit deze in de olijfolie met zout en tijm in 6-7 min. lichtbruin en bijna gaar.
Rooster de noten op een laag vuur in een droge pan licht bruin.
Giet de speltvlokken af en druk overtollig vocht eruit.
Maal de vlokken en de noten fijn.
Voeg ui, prei, peterselie, peper en ei toe.
Meng dit tot een samenhangende massa.
Is het te nat, voeg dan een beetje meel toe.
Is het te droog , voeg dan wat kwark toe.
Zet het mengsel 15-20 koel weg om stevig te worden.
Vorm er gelijke balletjes van zo groot als een walnoot, rol deze door het meel.
Bak gaar en bruin in de olie.
Lekker met een dip van geroosterde paprika.

gka_carrot.png