1 butternutpompoen
100 gr quinoa
1 rode ui
peper en zout
2 dl sinaasappelsap
1 eetl korianderzaad
1-2 eetl rijstmoutstroop
100 gr hazelnoten
4 takjes munt
4 takjes platte peterselie
1-2 stronken witlof
3 eetl citroensap

was de butternut en leg in zijn geheel in de oven
zet de oven aan op 160ºC en bak in 30-40 min. (bijna) gaar
kook de quinoa gaar en laat uitlekken
schil de ui en snijd er zeer dunne halve ringen van
bestrooi de ui met peper en zout en 2 eetl sinaasappelsap
meng stevig door, de ui mag wat kneuzen, zet weg tot gebruik
haal de butternut uit de oven, laat de oven aan staan
laat de butternut even afkoelen en halveer
schep de pitten en draden eruit
snijd de butternut in aangename stukken
leg deze op een bakplaat, giet sinaasappelsap en honing erover
vijzel korianderzaad grof en doe samen met zout bij de butternut
bak in 10 min. goudgeel bij 180ºC
rooster tegelijk in dezelfde over de hazelnoten erbij, hak eventueel grof
hak de munt en peterselie fijn
was de witlof, en haal van elkaar, laat de bladeren heel
meng de warme butternut met de quinoa, munt, peterselie, hazelnoten en uimengsel
rangschik enkele witlofblaadjes op een bord, besprenkel met citroensap
verdeel het butternut-quinoa mengsel erover
dien meteen op

 

gka_carrot.png