1 bosje rode bietjes

1 dl olijfolie
1 bolletje knoflook
1 eetl olijfolie

Verwarm de oven voor op de maximale stand.
Schrob de bietjes goed schoon en snijd ze in dunne partjes.
Leg ze op aluminiumfolie en bestrooi met zeezout en olijfolie.
Vouw het folie dicht.
Leg de bietjes in de oven.
Maak het knoflookbolletje een kleine beetje open door een paar velletjes opzij te halen. Giet hierin een eetl olijfolie.
Leg het bolletje in een ovenvast schaaltje.
Zet dit in de oven bij de bietjes, zet de temperatuur op 200 ยบ C.
Haal na 30 min de knoflook eruit en laat afkoelen.
Haal na 40 min de bietjes er uit en laat afkoelen tot lauw.
Druk de knoflook uit het velletje en zet even weg.
Leg een partje biet met daarop een dotje gepofte knoflook op een bordje/schaal. Garneer met bosui of prei.

gka_carrot.png