LOFF rolls

= 15 rolletjes

1/6 deel rode kool
1-2 perziken of nectarine/mango/papaya
½ komkommer
100 gr gerookte tofu
gepekelde gemberschijfjes
½ bos korianderblad/platte peterselie
15 st rijstvel
shoyu met geroosterde sesamolie

schaaf de rode kool zeer dun op de mandoline of benriner
schil en snijd de perzik in dunne reepjes van 6 cm lengte
snijd de komkommer in dunne reepjes van 6 cm lengte
snijd de tofu in dunne reepjes van 6 cm lengte
was het korianderblad en haal wat blaadjes los, deels nog aan de steel

week een rijstvel in koud water tot het zacht aan voelt
leg op een snijplank en veeg zachtjes het water er af
leg 3 cm van de onderkant in het midden wat rode kool, komkommer, perzik, gemberschijfje en tofu
sla de zijkanten naar binnen
sla de onderkant naar binnen, trek zachtjes strak en rol tot bijna een dicht rolletje
leg wat blaadjes koriander op het laatste deel en rol door tot het dicht zit, leg weg
herhaal tot alle rolletjes gedaan zijn of de vulling op is
serveer met enkele druppels geroosterde sesamolie in wat shoyu
lekker dippen

(variatie: spitskool, rode paprika, komkommer, wortel, citroenrasp)

gka_pan.png