400-500 g aardappelen

2 uien

4 teentjes knoflook

peper

zout

6 eieren

3 dl olijfolie

 

  • Schil de uien snij ze in dunne reepjes.
  • Verhit alle olie in een koekenpan en voeg de uien toe.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes (3 mm).
  • Voeg toe aan de uien en laat dit 8-10 min. bakken.
  • De boel moet ruim in de olie zwemmen, anders voeg je nog wat toe.
  • De ui moet lekker bruin zijn en aardappel net gaar.
  • Laat dit uitlekken en vang de olie op.
  • Maak de knoflook schoon en hak fijn.
  • Breek de eieren, doe ze in een ruime kom, sla ze los en voeg het aardappel-uimengsel toe.
  • Voeg daar zout, peper en knoflook aan toe en laat afgedekt 10 min. staan.
  • Hierdoor wordt de tortilla niet droog maar sappig, vol van smaak en niet te vettig.
  • Verhit een koekenpan, doe een laagje olie erin (van wat er over was na het uitlekken, de rest van de olie gebruik je morgen weer voor iets anders)
  • Doe het mengsel erin en bak op een hoog vuur 1-2 min.
  • De onderkant van de tortilla moet gestold en mooi bruin zijn.
  • Draai met behulp van een deksel de tortilla om en bak nog 1-2 min. op hoog vuur gaar en bruin.
  • Serveer warm of koud.
gka_pan.png