2 ltr water
1 ui
1 stukje wortel
1 stukje prei
2 stengels bleekselderij
1 blaadje laurier
1 stukje foelie
1 jeneverbes
1 kg uien
4-6 eetl boter
2 teentjes knoflook uit de pers
2 dl rode wijn
½ dl tamari
peper
zout

Breng het water aan de kook.
Borstel de ui, wortel en prei goed schoon, dus niet schillen.
Snijd de ui en de prei doormidden en rooster ze in een droge pan.
Snijd de bleekselderij in grove stukken en voeg samen met de ui, prei, wortel, laurier, foelie en jeneverbes aan het water toe en laat dit 30 min. trekken tot een bouillon.
Zeef de bouillon.
Snijd de uien in dunne ringen en bak ze mooi bruin in de boter.
Voeg de overige ingrediënten aan elkaar toe en laat de soep 5-10 min zachtjes trekken.
Zorg dat de uien gaar zijn.
Dien op met een gegratineerd sneetje brood.

 

 

gka_pan.png